Vacature

Penningmeester (vrijwilligerswerk)

Sector:
Non-profit, Stichtingen

Vakgebied:
Finance & Control

Dienstverband:
Tijdelijk, Vast

Locatie:
Lokaal

Periode:
06-03-2018 - 06-03-2018

Uren:

Deel vacature

linkedin twitter mail facebook-square

Wij dragen KWF-kankerbestrijding een warm hart toe en bieden hen graag een platform om de juiste (financiële) vrijwilligers te werven. Wil jij KWF steunen en samen toewerken naar een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is? Heb je vrije uren over en herken jij jezelf in onderstaand profiel? Dan is deze vrijwilligersfunctie van penningmeester wellicht iets voor jou!

Over de opdrachtgever

KWF Kankerbestrijding is een Nederlandse stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. Dat gebeurt samen met vrijwilligers, donateurs, patiënten, artsen en onderzoekers. De officiële naam van de stichting is Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding.

Iedereen wordt vroeg of laat met kanker geconfronteerd: één op de drie Nederlanders krijgt kanker. KWF Kankerbestrijding financiert kankeronderzoek en ondersteunt patiënten. Om dit mogelijk te maken zamelen we zo veel mogelijk geld in. We doen dat niet alleen, maar samen met onze vrijwilligers.

Jouw functie

Als penningmeester beheer je de financiën van de KWF-afdeling in jouw gemeente. Samen met de voorzitter, secretaris en collectecoördinator vorm je het bestuur van deze vrijwilligersafdeling.
Jouw taken als penningmeester bestaan o.a. uit:

  • Verantwoordelijk voor inning en storten opbrengsten, financiële administratie en jaarafrekening;
  • Realiseren van de financiële doelstellingen;
  • Contact onderhouden met de plaatselijke bank;
  • Deelnemen aan bestuursvergaderingen;
  • Periodiek rapporteren over de financiële resultaten binnen de lokale KWF-afdeling.

Wat vragen wij van jou?

Om als penningmeester een goede bijdrage te kunnen leveren aan het KWF is het van belang dat jij beschikt over een financiële achtergrond, de Nederlandse taal machtig bent in zowel woord als geschrift en beschikt over een netwerk binnen de gemeente of de bereidheid om dit op te bouwen. Daarnaast zijn online vaardigheid, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en klantgerichtheid een prettige bijkomstigheid. 
Qua tijdsinvestering kun je denken aan ca. 4 uur per maand waarbij er een piek is rondom de KWF-collecteweek (2018: 2 t/m 8 september).

Direct solliciteren

Meer informatie

Het KWF biedt jou:

  • Begeleiding door de KWF-afdeling;
  • De (digitale) nieuwsbrief voor vrijwilligers;
  • Bijeenkomsten met andere afdelingen en vrijwilligers;
  • De mogelijkheid om waardevolle kennis en werkervaring op te doen;
  • De kans om te investeren in leven.

Na aanmelding via  de link: https://kwf-vrijwilligers.onlinevacatures.nl/nl/Vacature/Solliciteren/27537/penningmeester.html neemt de KWF-vrijwilligersafdeling bij jou in de buurt contact met je op. Dit
kan soms een aantal weken duren, omdat alle bestuursleden ook vrijwilligers zijn. Eind juli nog niets gehoord? Neem dan contact op met het Servicepunt vrijwilligers via (020) 5700 590 of vrijwilligers@kwf.nl.